Waarom medicinale paddenstoelen?

Ze heten Reishi, Cordyceps, Eikhaas, Shiitake, Elfenbankje of Lion's Mane: vergeten paddenstoelen uit een ver verleden van oude traditionele geneeswijzen. Maar dankzij nieuwe wetenschappelijke studies zijn deze medicinale paddenstoelen opnieuw ontdekt en zijn zij een doorbraak in de genezing en voorkoming van veel aandoeningen.

  • Immunity

    Je immuunsysteem is je lichaam belangrijkste verdedigingsmiddel tegen bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers. Ons immuun supplement richt zich hier volledig op.

  • Concentration

    Je hersenen zijn de basis voor het aansturen van je lichaam. Om dit orgaan normaal te laten functioneren raden wij ons supplement aan ontwikkeld voor concentratie en het geheugen.

  • Vitality

    Vitaliteit betekent je goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Ons supplement gericht op vitaliteit raden wij mensen aan voor wie aan een vitale levensstijl werkt.

De ingrediënten van medicinale paddenstoelen zijn zeer divers. Zij bevatten een breed spectrum van mineralen, sporenelementen en bijna alle B-vitamines. Daarnaast bevatten zij ook essentiële aminozuren. Een van de belangrijkste ingrediënten van medicinale paddenstoelen zijn de essentiële suikers. Deze essentiële suikers zijn de bouwstenen van de zgn. polysacchariden en Bèta-glucanen. Polysacchariden en Bèta-glucanen zijn in staat ons immuunsysteem te stimuleren, waardoor ons lichaam beter bestand is tegen pathogenen. Omdat iedere medicinale paddenstoel zijn eigen unieke combinatie van specifieke polysacchariden bevat, activeert iedere medicinale paddenstoel hetafweersysteem op zijn eigen bijzondere manier. Daarom zijn medicinale paddenstoelen in staat om ons lichaam weer in een staat van evenwicht, homeostase, te brengen!

Het team achter MOGU-Star heeft als doel om vanuit kennis en wetenschap uitsluitend hoogwaardige en veilige producten te verkopen. Om onze visie te realiseren maken wij uitsluitend gebruik van Europese bedrijven die hoogste kwaliteit medicinale paddenstoelen kunnen bieden.

Reishi

Reishi is de meest bekende medicinale paddenstoel. Dat is niet zo vreemd want de voordelen van deze bijzondere paddenstoel zijn ongekend. Het gebruik van Reishi gaat ruim 2000 jaar terug: binnen de oude Chinese geneeswijzen stond Reishi al bekend als ‘Lingzhi’, ‘Paddenstoel der ontsterfelijkheid’. Lingzhi behoort, binnen deze traditionele geneeswijzen tot de meest superieure paddenstoel. Reishi relateert zich vooral met ons immuunsysteem en diverse belangrijke organen zoals de lever en longen. De ingrediënten van Reishi geven al direct aan dat we hier te maken hebben met een bijzondere heilzame paddenstoel. Reishi bevat meer dan 400 bio-actieve stoffen waaronder belangrijke triterpenen, polysaccharides GL-PS, adenosine en mannitol. 

Reishi van Mogu-Star is van biologische productie.

Shiitake

Shiitake, niet alleen een smakelijke maar ook een bijzonder heilzame paddenstoel. Het oorspronkelijk gebruik van Shiitake ligt in de Kampō-geneeskunde: een geneeskunde die vanaf de 7e eeuw zijn intrede deed in Japan. Shiitake werd vereerd door zijn heilzame werking bij problemen met de luchtwegen, artritis en bij uitputting en zwakte. Heden ten dage geeft Shiitake vooral een antwoord op onze westerse levensstijl. Shiitake staat bekend om zijn adaptogene eigenschappen en om zijn hoog gehalte aan antioxidanten. Deze beschermen weefsels en het DNA in cellen tegen vrije radicalen en daarmee tegen oxidatieve stress. Shiitake bevat belangrijke polysacchariden en bèta-glucanen zoals lentinan, mannoglucan en eritadenine.

Lion's Mane

Zijn verschijning doet de naam eer aan: als een leeuwenkop met lange manen hangt deze paddenstoel hoog in de bomen. Niet alleen zijn verschijning is indrukwekkend, de heilzame eigenschappen van deze medicinale paddenstoel worden alom geprezen. 

Binnen de Traditional Chinese Medicine (TCM) werd deze medicinale paddenstoel al gewaardeerd om zijn ondersteunende werking bij stress en emotionele klachten. Ook werd Lions Mane gebruikt bij problemen met het maag-darmstelsel.  Lions Mane is een medicinale paddenstoel die resoneert met ons zenuwstelsel, onze hersenen en geheugen. Ook komt Lions Mane in beeld bij de ondersteuning van het maag- darmkanaal en de spijsvertering. Lions Mane bevat belangrijke polysacchariden en bèta-glucanen zoals Polysaccharide HEM, erinacine en triterpenen.